Den 8. september 2008

Ny fyringsrunde hos TDC

TDC fyrer 400 medarbejdere og nedlægger 200 ubesatte stillinger

TDC har mandag morgen offentliggjort, at man agter at fyre ca. 400 medarbejdere og nedlægge 200 ubesatte stillinger.

TDC har oplyst, at blandt de ca. 400 som skal fyres er de ca. 200 medarbejdere inden for Dansk Metals forhandlingsområde.

Personalereduktionerne kommer oven i de ca. 860 stillingsnedlæggelser, som i forvejen var bebudet i 2008, og hvoraf der fortsat mangler at blive sat navne på 150, heraf ca. 100 inden for Dansk Metals forhandlingsområde.

Der har i overensstemmelse med Lov om varsling mv. i forbindelse med afskedigelse af større omfang, været gennemført forhandlinger mellem TDC og Dansk Metal med henblik på at undgå eller begrænse afskedigelserne samt afbøde konsekvenserne af dem.

Under forhandlingerne har Dansk Metal teleafdelingerne tilkendegivet:

  • at man ikke var enige i nødvendigheden af personalereduktionerne på det foreliggende grundlag og i det oplyste omfang,
  • at afskedigelser vil kunne være usaglige, idet TDC fortsat inden for visse områder anvender vikarer, og
  • at man i det hele i forhold til de enkelte afskedigelser forbeholder sig at gøre gældende at disse ikke er saglige eller ikke efterlever Særaftale X nr. 2 om Tryghed.

Parterne har lavet en protokol over forhandlingerne, hvor parterne blandt andet har aftalt hvilke vilkår som gælder for afskedigelserne.

Du kan downloade protokollen i hhv. PDF-format og i Word-format:

 





Interview med Leif Hartmann:

Hvad er din vurdering af den aftale, der er indgået?
- Nu har vi ikke indgået en aftale, men parterne har lavet en protokol, hvor TDC og teleafdelingerne har beskrevet nogle ting vi er uenige om og andre ting vi er enige om, præciserer Leif Hartmann, afdelingsformand i Dansk Metal Tele Øst. 

Han forklarer, at teleafdelingerne f. eks ikke er enige med TDC om, at det er nødvendigt med fyringer: 

- Vi kan jo ikke forhindre TDC i at fyre folk. Derfor har vi i protokollen aftalt nogle fratrædelsesvilkår med TDC som skal gælde for den fyringsrunde som TDC har besluttet sig for. 

- Protokollen viser med al tydelighed, at det ikke er nemt at aftale vilkår med TDC, når de forhandler med ledelsesretten i hånden, siger Leif Hartmann.

- Nu er det sådan at vi har forhandlet i overensstemmelse med Lov om varsling mv. i forbindelse med afskedigelse af større omfang. Loven indebærer, at en arbejdsgiver kan pålægge os tavshedspligt ind til offentliggørelsen. Og det benyttede TDC sig af, siger Leif Hartmann.

Hvordan har forhandlingsprocessen været?
- Det har betydet, at forhandlingerne blev gennemført uden at vi kunne orientere vores bagland.

- Vi forsøgte under forhandlingerne at overbevise TDC om, at hvis der var flere medarbejdere end de kendte 860 der skulle forlade TDC i 2008, skulle det også ske ved frivillige aftaler.

- Det lykkedes ikke at få TDC til at forstå, at fyringer vil skabe frustration og være demotiverende for de tilbageværende medarbejdere. I stedet for at fyre folk, foreslog vi at lave en langsigtet plan hvor personalereduktionerne sker ved frivillig fratrædelse, kombineret med omskoling og efteruddannelse og en ordentlig hyre i lønningsposen. Vores forslag skulle være en slags ny start, hvor medarbejderne kan se lyset for enden af tunnelen. Men det ville TDC ikke være med til, forklarer Leif Hartmann.

- Når nu TDC har valgt at fyre langt over 400 medarbejdere og nedlægger 200 ubesatte stillinger er Teleafdelingerne af den opfattelse at mange af afskedigelserne kan være usaglige, f. eks. fordi TDC fortsat i stor stil anvender vikarer og fremmede Entreprenører. Vi har derfor taget forbehold for at føre sager om det spørgsmål.

- Vi har også stillet TDC det spørgsmål, hvordan TDC vil fastholde og motiver de medarbejdere der skal blive tilbage i TDC og hvad deres fremtidsudsigter er. Teleafdelingerne forventer at TDC indkalder til en konstruktiv forhandling om hvordan vi i årene fremover skal sikre TDC som en ordentlig arbejdsplads, med engagerede medarbejdere, siger Leif Hartmann.

Har du et godt råd til dem, der ikke skal være i TDC længere?
- At blive fyret er for de fleste mennesker en voldsom og uoverskuelig oplevelse. Det kommer næsten altid som et chok – uanset om det er en kollega hvis jobfunktioner er bortfaldet, eller der er tale om større nedskæringer, siger Leif Hartmann.

Han forklarer, at TDC-medarbejdere som bliver fyret, ofte har været ansat i rigtig mange år og derfor står usikkert overfor, hvordan man kommer videre. Man går i baglås og ser sig selv som værdiløs i forhold til det øvrige arbejdsmarked.

- Reaktionen kommer, vær forberedt på det. Du bliver ked af det, bliver vred og din frustration afløses af tomhed og angst for fremtiden, for din økonomi og for hvad mon familien og dine øvrige omgivelser vil sige. Derudover er det tanken om at du måske for første gang i mange år skal ud og søge nyt job og mener, at du har alderen imod dig, eller mener at dine kvalifikationer er mangelfulde efter de mange år i TDC, siger Leif Hartmann.

- Det bedste du kan gøre, hvis situationen opstår for dig, er at snakke med nogen om dine frustrationer og din angst for fremtiden. Brug dine kolleger, en god ven, og din tillidsrepræsentant der altid er klar til at støtte dig i situationen. Men pas på at du ikke lader din vrede og frustration gå ud over din familie, de er ligeså så kede af det som dig selv og står meget magtesløse over for din øjeblikkelige situation.

- Når det største chok har fortaget sig, med forhåbentlig mange gode kræfters hjælp, skal du i gang med at overveje hvordan du kommer videre og hvad dit næste skridt skal være.

I forbindelse med den nuværende situation i TDC skal du være meget opmærksom på at teleafdelingerne har aftalt en lang række initiativer og tilbud til de medarbejdere der bliver ramt af overtallighed. Det drejer sig om workshops, cafemøder, hjælp til ekstern jobsøgning, karriererådgivning, hjælp fra TDC´s jobcenter, generelle uddannelsestilbud, kompetenceafklaring og andre aktiviteter der giver dig alle muligheder for at komme fagligt styrket ud af situationen, så du dermed står rustet overfor de ny jobmæssige udfordringer. 

Derudover har teleafdelingerne med TDC, aftalt en række særlige tilbud om økonomiske kompensation ved afskedigelser på grund af overtallighed, udover de almindelige overenskomstmæssige rettigheder.

- Teleafdelingerne vil selvfølgelig altid være klar til at støtte og hjælpe dig i din situation, uanset om det er for at få en snak om opsigelsesvilkårene, de særlige fratrædelsestilbud, eller for at blive inspireret til at komme videre efter tiden i TDC, siger Leif Hartmann.

Du kan downloade protokollen i hhv. PDF-format og i Word-format: