Den 11. december 2008

Bliv faglig anerkendt !

Har du papir på det du kan? Hvis ikke, så kan en aftale mellem Dansk Metal og Dansk industri hjælpe dig til det

Du kan få faglig anerkendelse hvis du f.eks. er ansat som Teleinstallationstekniker, Telesystemtekniker, IT- supporter, Frontline PC-supporter, Multimedie-integrator.

Har du ikke udstået en egentlig læretid, i det du laver i dag, men gennem en årrække har været beskæftiget ved arbejde, som stort set er sammenligneligt med uddannelsens indhold og niveau, og/eller har gennemført relevante kurser, som kan opnå faglig anerkendelse.

Faglig anerkendelse kan opnås, når leder og din tillidsrepræsentant kan anbefale dette, og bekræfter dette på den ansøgning du sender til anerkendelse.

Forudsætningen er dog:

  • At du efter dit fyldte 18. år har været beskæftiget med fagligt relevant arbejde i et tidsrum, der væsentligt overstiger 50 pct. af den fastsatte læretid for uddannelsen, eller
  • At du har gennemgået en række specialkurser, som tilsammen modsvarer uddannelsens skoledel, og har været beskæftiget i en periode, der væsentligt overstiger uddannelsens varighed, eller 
  • At du har gennemført en kombineret uddannelse sammensat af kursus og beskæftigelse, der er godkendt af Metalindustriens Lærlingeudvalg

Du kan finde ansøgningsskemaet, på nettet, på følgende måde:

  1. danskmetal.dk
  2. på denne hjemmeside finder du ”service til dig”
  3. under ”service til dig” klikker du på efteruddannelse
  4. under ”efteruddannelse” klikker du på blanketter
  5. i ”blanketter” klikker du på ”ansøgning om faglig anerkendelse”
  6. under”ansøgning om faglig anerkendelse” klikker du på aftalen: Dansk Metal/DI, og kan herunder printe ansøgningsskemaet.

Du kan også bruge dette link: Klik her ! 

Sammen med ansøgningen skal du sende en liste med uddannelser du har fået i tiden før 1996.

Specielt for ansatte i TDC:
Hvis du er ansat i TDC kan du få en uddannelsesliste fra før 1996, hvis du henvender dig hos HR-helpdisk. Uddannelser efter 1996 finder HR- medarbejderudvikling selv.

Når du har samlet disse oplysninger, sendes de til:
HR-medarbejderudvikling
Bente Rasmussen
Telehøjen 1
5220 Odense SØ

Vi anbefaler at man søger faglig anerkendelse, da det giver DIG nye faglige muligheder i en verden der forandrer sig konstant.