Den 9. juni 2008

Historisk lav ledighed i Metal

Ledigheden blandt Dansk Metals medlemmer er nu nede på et historisk lavt niveau. I maj måned var blot 0,9 procent af forbundets medlemmer ledige.

- Det er selvfølgelig meget positivt. Vi oplever en stor efterspørgsel efter vores medlemmer hos virksomhederne, men vi arbejder også selv effektivt for at få ledige i job så hurtigt som overhovedet muligt, siger Torben Poulsen, hovedkasserer i Dansk Metal.

Fra 1. januar 2007 har Dansk Metals A-kasse indtil videre fundet job til 2.595 medlemmer – heraf 818 inden de nåede at få den første dagpengeudbetaling. 


I Metal ser man dog også det lave ledighedstal som en advarsel om, hvad Danmark har i vente.

-I løbet af de næste 5-10 år vil vi komme til at mangle omkring 12.000 Metal-uddannede – en mangel, der vil koste Danmark 30 milliarder kroner. Den situation har vi mulighed for at afværge, men kun hvis der bliver sat hurtigt og målrettet ind for at uddanne flere faglærte, siger Torben Poulsen og fortsætter:

- Desværre ser det ikke ud til at regeringen tager situationen helt så alvorligt, som de faglige organisationer og virksomhederne. Beskæftigelsesministeren interesserer sig mest for at kontrollere de ledige og a-kasserne, men den overvågningsstrategi skaffer ikke flere faglærte. Der er akut brug for, at regeringen løfter deres del af ansvaret og begynder at satse på uddannelse og efteruddannelse af såvel ledige som beskæftigede – hellere i dag end i morgen, fastslår Torben Poulsen.