Den 9. juli 2009

Dansk Metal: -Medarbejderne skal følge med 118

TDC’s nummeroplysning, 118, skal i udbud, men der er opstået usikkerhed om, hvorvidt medarbejderne flytter med, hvis TDC mister opgaven. Metal truer med at gå rettens vej.

Politikerne har besluttet, at en række af de tjenester, som TDC er forpligtet til at drive, skal i udbud, blandt andet den populære nummeroplysning, 118.

Men i forbindelse med udbuddet er der pludselig opstået usikkerhed om, hvorvidt medarbejderne følger med fra TDC over til en ny operatør.

- Problemet opstår, fordi IT- og Telestyrelsen ikke klart melder ud, at der er tale om en klassisk virksomhedsoverdragelse, forklarer forbundssekretær Per Påskesen, der leder Metals IT- og Telesekretariat.

Ifølge Metal burde denne tvivl slet ikke opstå:

- Vi har haft vores jurister til at se på sagen, og vi er slet ikke i tvivl om, at en ny operatør er forpligtet til også at overtage medarbejderne, hvis de vinder 118-udbuddet, siger Per Påskesen.

- Mange hundrede medarbejdere, som i dag er ansat i TDC, er i farezonen for at miste deres job, hvis reglerne om virksomhedsoverdragelse ikke tages i anvendelse. Vi kæmper naturligvis for deres job - uanset om det er hos TDC eller anden operatør, siger Per Påskesen.

Han understreger samtidig, at Metal vil følge udbudssagen tæt og er parat til at køre de nødvendige retssager, hvis en ny operatør skulle vinde:

- Vi mener, at lovgivningen er ret klar, og derfor er vi også ret fortrøstningsfulde. Men hvis der opstår problemer er det klart, at så må politikerne på Christiansborg hurtigst muligt få rettet op på lovgivningen. Medarbejderne skal ikke frygte for deres job, hver gang der kører udbud, mener Per Påskesen.