Den 24. marts 2009

Der er plads til lønstigninger

Lønforhandlingerne mellem teleafdelingerne og TDC genoptages fredag den 27. marts. Her fortæller Leif Hartmann, afdelingsformand i Dansk Metal Tele Øst, om sit syn på de konmmende forhandlinger

Foråret står traditionelt i lønforhandlingernes tegn. I TDC og på De Gule Sider A/S indledes lønreguleringsprocessen med forhandlinger mellem arbejdsgiverne og Dansk Metal teleafdelingerne.

Teleafdelingerne har afholdt det første møde med TDC og skal mødes igen den 27. marts.

Vi har på det første møde orienteret TDC om at medlemmerne, navnlig i år, forventer et bedre resultat end sidste år. På trods af den økonomiske krise må vi konstatere, at det går ret godt i TDC, ligesom salget af vores TV produkt går strygende.

Medlemmerne har også noteret sig, at TDC´ejere i de sidste tre år, har hevet over 45 mia. kr. ud af virksomheden, i form af udbytte til aktionærerne. I 2006 medførte den manøvre, at TDC blev betydelig forgældet. Frasalg af virksomheder og ikke mindst aggressive runder med outsourcing og fyringer har betydet, at der har været en afgang af medarbejdere der svarer til 17,1 % alene i 2008. Gælden er efterfølgende nedbragt til et niveau, så TDC´s ledelse ikke kan bruge dét, som undskyldning for ikke at give en ordentlig løn.

Med andre ord: Nu må det være medarbejdernes tur til at blive belønnet for den betydelige indsats de hver dag leverer til TDC.

At der er plads til at give ordentlige lønstigninger, kan man overbevise sig om, hvis man læser TDC´s årsrapport for 2008. TDC er i dag et af de mest effektive teleselskaber i Europa og TDC´s årsrapport viser, at det økonomisk set går fantastisk godt og i 2008 kom ud med et overskud på 4,7 mia. kr.

Det går faktisk så godt, at TDC´s generalforsamling den 19. marts 2009 besluttede, at aktionærerne skal forgyldes med yderligere ca. 1,8 mia. kr. i udbytte.

TDC vil gerne fremstå som en troværdig arbejdsgiver og derfor laver TDC forskellige undersøgelser om medarbejdertilfredshed, kundetilfredshed og omdømme.

I 2008 viste klimamålingen, at medarbejderne ikke er tilfredse med lønnen. Spørgsmålet ”Jeg er tilfreds med min løn (herunder tillæg og bonus) i forhold til hvad jeg kan få i et lignende job andre steder” fik en score på 50, hvilket ligger på grænsen til under middel og meget under middel.

Hvis TDC vil værne om sin troværdighed som arbejdsgiver, er der ingen vej uden om. TDC bliver nødt til at følge op på sidste års klimamåling og levere de lønforhøjelser som medarbejderne forventer.