Den 26. marts 2009

- Hvad har TDC gang i når vi taler løn ?

Leif Hartmann, afdelingsformand i Dansk Metal Tele Øst, svarer på TDC-koncerndirektørens udtalelser på Medarbejderportalen om lønforhandlingerne

Det ser ud til at TDC har valgt en ny mediestrategi i forbindelse med teleafdelingernes lønforhandlinger.

Vi kom dårlig nok i gang med lønforhandlingerne, før HR-vicedirektør Peer Schaumburg-Müller udtalte sig til Medarbejderportalen om løndannelsen 2009.

Første gang udtalte han sig som konstitueret Koncern HR-direktør.

Peer Schaumburg-Müller udtalte, at der ikke var tvivl om at finanskrisen og den usikre samfunds- og markedsmæssige situation vil få indflydelse på årets lønforhandlinger.

TDC udbetalte udbytte til atktionærerne
Det kan undre, at denne udtalelse faldt om formiddagen den 19. marts 2009  - altså før TDC´s generalforsamling som blev holdt den 19. marts om eftermiddagen.

På TDC-generalforsamling blev det besluttet at udbetale ca. 1,8 milliarder i udbytte til aktionærerne.  

Hvis TDC´s bestyrelse vitterlig mente, at TDC var ramt af krisen, havde TDC´s bestyrelse naturligvis trukket sit forslag om at udbetale udbytte til aktionærerne, med begrundelse om, at det ville være uforsvarligt.

På trods af den konstituerede koncern HR-direktørs udtalelser oplevede vi, at beslutningen om udbytte til aktionærerne blev fremlagt og vedtaget på generalforsamlingen.

Medarbejderne er TDC’s største konkurrencefordel
Og vi oplevede også på TDC´s generalforsamling at bestyrelsesformanden for TDC, Vagn Sørensen, i sin beretning sagde, at medarbejderne er TDC’s største konkurrencefordel.

Han pointerede også, at effektiviseringerne virker og at TDC i 2008 fik knækket kurven for indtjening og nu ligger i midten blandt de bedst indtjenende teleselskaber i Europa – og TDC skal endnu højere op, lød det fra bestyrelsesformanden.

På medarbejderportalen i dag torsdag den 26. marts udtaler Koncernchef Henrik Poulsens ”TDC egen Barrack Obama”: - Ingen lønstigninger til toppen i TDC.

Han forklarer, at de 50 øverste chefer i TDC får deres løn fastfrosset i 2009. Og koncernchef Henrik Poulsen regner med kollegial forståelse...

Jeg syntes det er helt fint at Koncernchef Henrik Poulsen prøver at beskrive hvad den makroøkonomiske situation over for medarbejderne betyder. Jeg mener også det er en kæmpe udfordring for alle i TDC.

Det der skuer i medarbejdernes øre er, at ejerkredsen til stadighed får det de skal have, uanset om der er finanskrise eller ej.

Efter at koncernchef Henrik Poulsen nu har beslutet, at de 50 øverste chefer skal have en nul-løsning,  er der nu blevet bedre plads til lønforbedringer til de medlemmer teleafdelingerne forhandler for.




Fra TDC-Medarbejderportalen den 26. marts 2009

Ingen lønstigninger til toppen i TDC

Nul| CMT-medlemmer og de 50 øverste chefer får deres løn fastfrosset i 2009. Koncernchef Henrik Poulsen regner med kollegial forståelse.  

  
- Årsregnskabet i 2008 var tilfredsstíllende, men vi kan nu se, at finanskrisen lægger pres på TDC's forretning, siger koncernchef Henrik Poulsen.  

Finanskrisen lægger yderligere pres på TDC’s omsætning, og derfor er direktionen (CMT) nu klar til – i fortsættelse af sidste års nul-regulering for direktionen – sammen med TDC’s topledergruppe, som består af de ca. 50 øverste chefer, at få fastfrosset lønnen uden regulering pr. 1. april 2009.

De øvrige ca. 220 deltagere på TDC’s cheflønsprogram får en lønregulering på 1½ pct. pr. 1. april – denne regulering forventes at sikre reallønnen.

- Den makroøkonomiske situation gør, at TDC bliver yderligere presset på vores omsætning, og derfor er det afgørende, at vi skærer i vores omkostninger - og det er naturligt, at den øverste ledelse går forrest, siger koncernchef Henrik Poulsen og peger bl.a. på, at udfordringerne på erhvervsmarkedet stiger.

Moderat lønudvikling
Dermed lægger Henrik Poulsen også op til en moderat lønudvikling blandt TDC’s medarbejdere.

- Jeg regner med, at der er en kollegial forståelse for, at der er behov for at vise mådehold med lønudviklingen i år, for det er afgørende for TDC, at vi fortsat har midler til at investere i og udbygge vores kundevendte tiltag, så vi kan styrke vores fundament. Det er i den forbindelse væsentligt i videst muligt omfang at sikre arbejdspladser for at styrke vores kundeservice, siger Henrik Poulsen.

Han siger, at TDC’s kunder- både på privat- og erhvervsområdet - vil opleve et stort og forventeligt langvarigt pres på deres økonomi. Det vil tvinge dem til at udvise ekstraordinært mådehold og omkostningsbevidsthed.

- Dette vil også omsætte sig i deres krav og forventninger til os. For at indfri disse krav og forventninger og fortsat være kundernes førstevalg, må vi nødvendigvis udvise den samme form for mådehold og omkostningsbevidsthed, fortsætter Henrik Poulsen.

TDC har indledt lønforhandlingerne med foreningerne
Ifølge vicedirektør Peer Schaumburg-Müller, HR, Performance & Vilkår, som forhandler lønaftalerne for TDC, er tendensen blandt flere store, danske virksomheder, som TDC kan sammenligne sig med, at der er udsigt til meget beskedne lønstigninger i 2009.

- Den økonomiske situation gør, at lønudviklingen vil være beskeden i mange virksomheder. For TDC’s vedkommende mener jeg, at vi skal have en ambition om, så vidt muligt, generelt at sikre en fastholdelse af reallønnen. Det tror og håber jeg, vi stadig vil være i stand til, da forventningerne til prisudviklingen i 2009 heldigvis også er begrænsede, siger Peer Schaumburg-Müller.