Den 12. oktober 2009

Medarbejdere i France Telecom i protest mod arbejdsforhold

Medarbejdere i France Telecom nedlagde i sidste uge arbejdet som reaktion på en række af selvmord blandt televirksomhedens medarbejdere

Medarbejderne i France Telecom deltog i sidste uge i en en-dags-strejke i protest mod arbejdsforholdene.

Siden begyndelsen af 2008 har 24 medarbejdere i det franske teleselskab begået selvmord. De fleste af de 24 medarbejdere har efterladt afskedsbreve, der henviser til arbejdspresset.

France Telecoms ledelse og fagforeningerne skønner at mellem 15% og 40% af virksomhedens 100.000 arbejdere deltog i arbejdsnedlæggelsen.

Arbejdsnedlæggelsen blev fulgt op at fredelige demonstrationer i Paris og i en række franske provinsbyer.

France Telecom har undergået massive forandringer siden privatiseringen i slutningen af 1990'erne. Det har gennem tiden medført tusindvis af fyringer og stillingsnedlæggelser. En række af France Telecoms ledere har erkendt, at omvæltningerne har medført stress blandt personalet.

Den franske regering som ejer 27% af aktierne i France Telecom har på et møde med selskabets direktør anmodet om at få bragt arbejdsforholdene i orden.

Den administrerende direktør for France Telecom, Didier Lombard, har nu lovet at forhandle en "ny social kontrakt" med de ansatte.

France Telecom har desuden oprettet en telefon-rådgivning for de ansatte og har sat yderligere organisationsændringer og administrative ændringer i bero.


Kilde: UNI Global Union