Den 23. november 2009

Hovedaktionær åbner for salg af TDC

NTC aps., Nordic Telephone Company ApS., som er hovedaktionær i TDC har mandag meddelt, at man er igang med at kigge efter mulige købere til hele eller dele af aktieposten i TDC A/S.

NTC aps. ejes af de fem kapitalfonde Apax Partners LLP, The Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts & Co, Permira Advisers KB and Providence Equity LLP.

NTC meddelte i december 2005, at man ønskede at købe TDC, under den forudsætning, at NTC kunne opnå mindst 90% af TDC´s aktiekapital.

Planen var herefter at foretage en tvangsindløsning af TDC´s resterende aktier. NTC opnåede dog ikke de 90 %, men købte alligevel en aktiepost svarende til 87,9% af aktierne, hvilket dog ikke var tilstrækkeligt for at afnotere TDC-aktien.

Det har hele tiden været kapitalfondenes plan at sælge TDC-aktiebesiddelse igen efter 5-7 år.

TDC oplyser mandag i en meddelelse til fondsbørsen, at kapitalfondene har "indledt en proces med henblik på at vurdere de strategiske alternativer for selskabet" og at "TDC vil medvirke i denne gennemgang af strategiske alternativer i nødvendigt og hensigtsmæssigt omfang".

TDC oplyser samtidig, at selskabet ikke forventer at  offentliggøre yderligere information før salgsprocessen er afsluttet. TDC meddeler endvidere, at "der ikke er truffet beslutning om at forfølge en fastlagt retning, ligesom hverken tidspunkt eller indhold af de overvejede alternativer er besluttet".