El-forbundet beskylder TDC for at lade 44 serbiske teknikere i stikken

Såvel sidste mandag uge som i dag den 14. august 2017 har Danmarks Radio Program 1 afdækket at TDC´s hovedentreprenør Huawei Denmark ApS. benytter underentreprenører som udøver social dumping.

Det drejer sig om virksomhederne Constructel Denmark Aps. som indgik overenskomst i sidste uge og virksomheden Roaming Networks, som TDC fredag den 11. august 2017 anmodede Huawei at afbryde samarbejdet med. Huawei har erklæret sig enig i TDC´s anmodning og nu er Roaming Networks blevet smidt på porten.

Men TDC´s ageren overfor Roaming Networks får Dansk El-forbund til at lange kraftig ud mod TDC.

- For os handler det om at få ordnede forhold for alle elektrikere, men når TDC bare opsiger kontrakten med arbejdsgiveren for 44 serbiske elektrikere og teknikere, så sparker TDC jo nedad mod de 44 serbere. I stedet kunne man have brugt det fagretslige system, der ligger i den danske model, hvor vi løser problemerne i fællesskab og afvente det møde, der allerede var begæret til at afklare forholdene, påpeger formand for Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen.

- Vi er tilfredse med, at TDC tager de udenlandske elektrikeres forhold alvorligt. Men vi er dybt bekymrede over, at TDC gør det på en måde, som pludseligt efterlader 44 serbiske elektrikere uden arbejde. De ansvarlige er TDC og deres arbejdsgiver i Roaming Networks. De serbiske elektrikere har medvirket til at kaste lys over forholdene, men ender de med at stå med straffen for arbejdsgivernes uregelmæssigheder, siger Jørgen Juul Rasmussen.

Dansk El-forbund oplyser, at 34 ud af de 44 serbiske teknikere, som har arbejdet for Roaming Networks i Danmark, er medlemmer i Dansk El-Forbunds afdelinger København og Østjylland. El-forbundet er nu ved at undersøge mulighederne for, at de serbiske medlemmer kan overgå til arbejde hos den eller de virksomheder, der skal overtage opgaven for TDC.