Den 3. oktober 2017


LO om Statsministerens åbningstale:

Det går godt – hvorfor så skære i velfærden?

LO er enig med statsminister Lars Løkke i, at det går godt i Danmark. Men hvorfor sparer regeringen så på velfærd, uddannelse og arbejdsmiljø, spørger LO’s næstformand Arne Grevsen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fokuserede i sin åbningstale i dag på, at ”det går godt”, ”væksten har bidt sig fast” og at ”beskæftigelsen er høj”. Men for få uger siden fremlagde regeringen et finanslovforslag, hvor den endnu en gang vil spare på velfærden, uddannelsen og arbejdsmiljøet.

– Det hænger jo ikke sammen. Vi har tværtimod netop nu behov for at investere i de unges uddannelse, så vi har faglærte nok i fremtiden. Vi skal forbedre arbejdsmiljøet, så vi kan holde til den senere pensionsalder og desuden skal vi have en solid, permanent indsats i bekæmpelsen af social dumping, så alle kan tjene en ordentlig løn, de kan leve af, siger LO’s næstformand Arne Grevsen i en kommentar til åbningstalen.

Ikke brug for skattelettelser
Lars Løkke sagde i sin tale, at han vil ”lette skatten på arbejde for dem, der tjener mindst”.

– Men det er jo de rigeste, der får mest gavn af regeringens skattelettelser. Regeringen forsøgte at lægge røgslør ud, men faktum er, at de rigeste både vinder mest i kroner og øre og i procent. Regeringens forslag til skattereform er desværre grundlæggende skæv.


– Det bekymrer mig, at Lars Løkke ikke nævnte, hvordan han vil finansiere skattelettelserne. Regeringen har tidligere påpeget, at der skal skæres i overførselsindkomsterne. Men hvor? Det mangler vi stadig svar på her 35 dage efter, at regeringen har fremlagt sit skatteudspil, siger Arne Grevsen.

Læs åbningstalen - klik her!