Den 7. februar 2018


Skatteaftale rammer utilsigtet mange danske statsborgere

 

Brancheorganisationen Danske A-kassers formand, Torben Poulsen, beder indtrængende politikerne tænke sig grundigt om inden man skrider til at indføre opholdskrav i dagpengesystemet

I forbindelse med den netop indgåede skatteaftale indføres et opholdskrav for at kunne modtage dagpenge. Ifølge aftalen skal man have haft ophold i Danmark i 7 ud af de sidste 8 år for at være berettiget til dagpenge. 


- Opholdskravet lægger reelt hindringer ud for danskernes muligheder for at søge arbejde ude i verden. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at danskere skal straffes, fordi de tager et job i f.eks. USA eller Australien. Hvis man har været medlem af en dansk a-kasse i 20 år, så vil 13 måneders arbejde i f.eks. Canada betyde, at man først kan blive berettiget til dagpenge igen, når man har opholdt sig i Danmark i 7 år. Er det virkelig det, man politisk ønsker? spørger Torben Poulsen. Han er formand for Brancheorganisationen Danske A-kaser og tillige hovedkasserer i Dansk Metal.

- Hvis vi forestiller os en person: Hun har arbejdet og betalt skat og a-kasse i Danmark i 10 år. Hun vælger derefter at arbejde og dygtiggøre sig i Australien i 2 år. Så vender hun hjem til Danmark. Arbejder og betaler skat og a-kasse i nok 6 år, men bliver så fyret pga. hendes arbejdsplads går konkurs. Hun kan ikke få dagpenge. Hun vil stå tilbage med en lang næse, fordi hun ikke opfylder opholdskravet, forklare Torben Poulsen.

Torben Poulsen opfordrer indtrængende forligspartierne til at tænke sig grundigt om inden man skrider til at indføre opholdskrav i dagpengesystemet.

Læs hele historien hos Danske A-kasser.