Den 27. februar 2018


OK18: Lyngby Radio er friholdt for konflikt

Der er indgået friholdelsesaftale for konflikt mellem Dansk Metal og Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen for den tidligere Lyngby Radio

En række forbund, herunder Dansk Metal, har varslet konflikt overfor arbejdsgivere i det offentlige i Staten, kommuner og regioner, eftersom det endnu ikke er lykkedes at indgå forlig om fornyelse af overenskomsterne pr. 1. april 2018.

Strejkerne på det offentlige område er varslet til at begynde den 4. april 2018.  

Det er noget nær usandsynligt at der bryder konflikt ud lige netop den dag. Det skyldes, at forligsmanden, Mette Christensen, har mulighed for at udsætte de varslede arbejdsstandsninger i op til 2 gange 14 dage, således at konflikterne kan bryde ud på femtedagen efter udløbet af udsættelsen.
Der er også den mulighed, at Mette Christensen på et hvilket tidspunkt i forløbet efter den 4. april erklærer alle forligsmuligheder for udtømte. I så fald kan en konflikt bryde ud på femtedagen efter en sådan erklæring.

Der er også mulighed for - hvilket vi naturligvis håber på - at der forinden at eventuelle konflikter bryder ud, bliver fremsat mæglingsforslag fra forligsmanden. I så fald udsættes de varslede arbejdsstandsninger medens der iværksættes urafstemning blandt berørte medlemmer.

Overenskomsten for Lyngby Radio
Dansk Metal Tele Øst har medlemmer i den tidligere Lyngby Radio, som i dag er tilknyttet Forsvaret. I 2017 lykkedes det efter længere tids forhandling mellem Dansk Metal og Moderniseringssystyrelsen at opnå enighed om overenskomstdækning. Men overenskomsten er en del af den overenskomst som forhandles mellem CFU og Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen. Her brød forhandlingerne om overenskomstfornyelsen sammen fredag den 23. februar 2018.

Medlemmer ansat som radioekspedienter i  den tidligere Lyngby Radio er friholdt for konflikt
Dansk Metal Tele Øst skal gøre opmærksom på at en aftale indgået mellem Dansk Metal og Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen indebærer, at  radioekspedienter i forsvaret, ansat i stillinger som radioekspedienter ved den tidligere Lyngby Radio er friholdt for arbejdsstandsninger. Medlemmerne kan således hverken blive omfattet af strejke eller lockout.