Pensionsreglementet er en kollektiv aftale
Indtil 1990 blev pensionsreglementerne aftalt mellem KTAS, Fyns Telefon og Jydsk Telefon samt de forhandlingsberettigede organisationer som i dag er Dansk Metal og Lederforeningen i TDC. Reglementet skulle dog først godkendes af ministeriet før end ændringerne kunne træde i kraft.

I 1990 stiftedes tre pensionskasser for de tre selskaber, hhv. KTAS Pension, Fyns Telefon Pension og Jydsk Telefon Pension. I 2010 fusionerede de tre pensionskasser til TDC Pension. Pensionskassen er omfattet af bestemmelserne i Lov om tilsyn med firmapensionskasser.

Uanset den særlige godkendelsesprocedure for ændringer i pensionsregulativet, har regulativet status af en kollektiv overenskomst.

Det slog en faglig voldgift fast den 8. januar 1998 (side 47 og 48): ”Godkendelseskravet taler ikke mod at anse ikke blot lønoverenskomsterne - der ubestridt er kollektive overenskomster - men også pensionsreglementerne som sådanne overenskomster. Heller ikke den omstændighed, at reglementerne ikke indeholder opsigelsesregler, kan efter det foran anførte om parternes opfattelse og praksis med hensyn til opsigelse føre til, at pensionsreglementerne ikke anses for kollektive overenskomster".

Da Telekommunikationsforbundet (i dag Dansk Metal) sammen med CO-industri i 2001 indgik aftale med Tele Danmark (nu TDC) og Dansk Industri om tilpasning af overenskomsterne til Industriens Funktionæroverenskomst blev det da også anført i tilpasningsprotokollatets punkt 2 sidste afsnit ”Tele Danmark og Telekommunikationsforbundet bekræftede at være forpligtet til at følge opmandskendelsen fra 8. januar 1998 og tilkendegivelse i faglig voldgift af 19. august 1998”.


Parterne er på lønmodtagersiden Dansk Metal og Lederforeningen i TDC og på arbejdsgiversiden TDC A/S. Dette uanset Pensionsreglementets særlige godkendelsesprocedure.

I følge forbundets interne regler har Metals teleafdelinger høringsret inden at forbundet foretager ændringer i aftalen. Dansk Metal Tele Øst har derfor sagt god for den protokol, som fredag den 16. marts 2018 er indgået med TDC.