18.05.2009

Metal: -Nej til ekstra-skat på telebranchen

Dansk Metal mener, at politikerne skal droppe 4G-auktionenTil efteråret afholdes auktion over de såkaldte LTE-licenser, eller 4G-mobilnettet, som er fremtidens mobile telenetværk. I 2001 betalte fire mobilselskaber hver 950 millioner kroner for retten til at drive 3G-netværkene. Pengene fordeler forligspartierne til projekter og initiativer indenfor IT- og teleområdet, men nu foreslår De Radikale og SF, at overskuddet fra 4G-auktionerne skal bruges på helt andre områder end IT- og tele.

Det afviser Dansk Metal:

- Auktions-pengene skal ikke bruges til at finansiere politireformen eller nedslidte folkeskoler, men derimod til udvikling og forskning, der kan gavne IT- og telebranchen. Alt andet vil simpelthen være at pålægge telebranchen en ekstra skat, og det kan vi på ingen måder støtte, siger Per Påskesen, der er forbundssekretær i Dansk Metal og leder af forbundets IT-sekretariat.

Tab af arbejdspladser
- 3G-auktionerne var kun en succes for statskassen, absolut ikke for hverken de danske tele-forbrugere eller branchen. Politikerne har jo faktisk ikke formået at bruge de midler, der er kommet ind fra 3G-auktionerne, og hvis de nu hiver endnu flere penge ud af teleselskaberne uden at føre dem tilbage til branchen gennem forsknings- og udviklingsarbejde, så vil det være en katastrofe for Danmark, mener Per Påskesen.

Per Påskesen advarer om, at der vil være stor risiko for tab af arbejdspladser og konkurrenceevne:

- Investeringsniveauet i telebranchen er i forvejen lavt, og de dyre 3G-licenser er stadig langt fra tjent hjem hos selskaberne. Der er brug for investeringer i udvikling, ellers vil vi tabe arbejdspladser, og de danske teleselskaber vil være dårligt rustet i konkurrencen fra udlandet, siger Per Påskesen.

Dansk Metal mener, at politikerne helt skal droppe 4G-auktionen og i stedet holde en ’skønhedskonkurrence’:

- Auktionerne skal nok give mange millioner i statskassen, men i virkeligheden bør de penge jo ud og arbejde i telesektoren. I stedet for auktioner burde man udvikle en slags skønhedskonkurrence, hvor virksomhederne konkurrerede på, hvor meget udviklings- og forskningsarbejde, de vil sætte i gang. Dem, der vil satse på udvikling og forskning, kan så få tildelt licenserne, foreslår Per Påskesen.