Den 11. marts 2010


Forligsmanden udskyder storkonflikt for anden gang i 2 uger

Forligsmanden, Asbjørn Jensen, har meddelt  at han - efter rådførsel med de øvrige forligsmænd - har besluttet at udsætte storkonflikten i yderligere 2 uger.

Storkonflikten kan herefter tidligst iværksættes på femtedagen efter udløbet af de 2 uger.

Dvs. at en storkonflikt kan bryde ud Langfredag den 2. april 2010 ved normal arbejdstids begyndelse, hvis forligsmanden ikke inden den 29. marts kan fremsætte et samlet mæglingsforslag.

Forligsmanden kan dog på et hvilket som helst tidspunkt erklære forhandlingerne for afsluttet uden resultat, og en konflikt kan i så tilfælde bryde ud på femtedagen efter en sådan erklæring er fremsat.

Forligsmanden har ikke flere muligheder for at udskyde konflikten.

Dog vil konflikten blive udsat medens der stemmes om et mæglingsforslag, hvis det lykkes at fremsætte et mæglingsforslag.

Forligsmanden oplyser, at han forventer, at han i midten af næste uge tager hul på drøftelserne med LO og DA om at udarbejde et udkast til mæglingsforslag, som kan samle de overenskomstområder op, som ikke inden da er blevet enige om forlig.

Hvis LO og DA kan godkende udkastet, har forligsmanden brug for nogle yderlige dage, hvor parterne uden for LO/DA-området, og som ikke selv er blevet enige, kan få præsenteret mæglingsskitsen af forligssmanden. Alt dette skal nå at falde på plads, så han senest søndag 28. marts kan fremsætte et samlet mæglingsforslag.

Den 22. februar opnåede DI og CO-industri forlig. Men forliget forudsætter at forligsmanden kan fremsætte et samlet mæglingsforslag.

De fleste medlemmer af Tele Øst er omfattet af industriforliget. For TDC-ansatte gælder dog en række særaftaler og lokalaftaler som supplerer eller erstatter Funktionæroverenskomstens bestemmelser.

Der er for øjeblikket indgået forlig for ca. 2/3 af de 600.000 lønmodtagere inden for LO/DA-området, som skal have fornyet overenskomsterne pr. 1. marts.